• Ab Donker

Adri Janssen voorzitter Stichting Voetbal Ondersteuning FC Lienden

LIENDEN Op verzoek van de bestuursleden en beleidsbepalers van het eerste uur, Adrie Timmer en Nico Wagenvoort, is Adri Janssen in de functie van voorzitter toegetreden tot het bestuur van de stichting Voetbal Ondersteuning FC Lienden. Deze Stichting faciliteert, organiseert en regelt de topvoetbalambities en het prestatieve voetbaldeel van FC Lienden. De Stichting opereert zelfstandig en onafhankelijk van de vereniging FC Lienden.

Adri Janssen, van beroep ondernemer en daarnaast actief als coach en adviseur, genoot zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda en mag zich luitenant-kolonel b.d. noemen. Verder is de 56-jarige Veenendaler politiek actief als fractievoorzitter van de door hem opgerichte lokale partij ProVeenendaal. In het verleden was de nieuwe Stichtingsvoorzitter ook bestuurlijk actief als voorzitter van de zwem- en waterpoloclub VZC en betrokken bij de Businessclub van Vitesse Arnhem.

Adri Janssen komt uit het netwerk van de zittende bestuursleden en is bereid gevonden een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling en structurering van de topvoetbalactiviteiten. De mannen achter de sportieve successen van FC Lienden, Timmer en Wagenvoort, streven een breder bestuur na om van daaruit verder te werken aan de sportieve ambitie en verdere positionering van FC Lienden en het Topamateurvoetbal in de Betuwe. Het tweede divisie niveau is een groeiende uitdaging op het sportieve en voetbaltechnische vlak. Bovendien vragen ook andere aspecten zoals financiën en licentievoorwaarden, stabiliteit en continuïteit, commercie en sponsoring, maatschappelijke betrokkenheid en regionale binding de nodige aandacht. Daarnaast is de relatie en samenwerking met de vereniging FC Lienden een belangrijk element.

Janssen, als zoon van een uit Lienden afkomstige moeder en een in Ochten geboren en getogen vader heeft Betuwse roots en ziet zichzelf als bruggenbouwer. Hij houdt niet van stilstand en streeft altijd vooruitgang na. Binding, plezier, prestatie en ambitie zijn voor hem kernbegrippen.

De intentie is het bestuur verder te versterken en naar verwachting vindt komende maanden verdere uitbreiding van het bestuur van de Stichting Voetbal Ondersteuning FC Lienden plaats.