Wanneer doe je er goed aan om geld te lenen

26-11-2019, 10:48 |Van onze partner

Er zijn verschillende situaties waarbij men geld lenen overweegt. Toch is het lang niet altijd een goed idee om te lenen. Geld lenen kost immers ook geld, omdat je door de rente altijd meer terugbetaald dan je in eerste instantie hebt geleend. Dit betekent dat sparen bijna altijd goedkoper is, zelfs wanneer de rente op spaargeld erg laag staat. Hoe dit werkt en wanneer je er goed aan doet om te lenen lees je in deze blog, dus kijk gauw verder!

Voor je eigen huis
Wanneer je keukenkastjes uit elkaar vallen, je badkamer langzaam weg schimmelt of een ander onderdeel van je woning écht aan vervanging toe is, kun je het overwegen om geld te lenen. Dit zijn namelijk vaak behoorlijk dure klussen waar veel mensen niet meteen het geld voor kunnen ophoesten. Het is wel belangrijk om je hierbij te bedenken of je vanuit noodzaak aan de slag gaat of vooral omdat je graag iets nieuws wilt. In het tweede geval kun je misschien beter nog even doorsparen!

Om in een auto te kunnen (blijven) rijden
Voor een heleboel mensen is hun auto erg belangrijk. Zij gaan ermee van A naar B en kunnen zonder auto soms zelfs hun werk niet doen. Wanneer het noodlot dan toeslaat en er een ongeluk gebeurt of iets anders misgaat met de auto, kan het zo zijn dat de auto wordt afgeschreven. Om toch te kunnen blijven rijden moet diegene dan gauw een nieuwe auto aanschaffen, maar wanneer hij of zij daar niet genoeg geld voor heeft is een lening een goede optie.

Je droom waarmaken
Dromen waarmaken is iets waar we allemaal weleens over nadenken, maar sommige mensen komen er uiteindelijk nooit aan toe. Een gebrek aan tijd, geld of andere beren op de weg zorgen ervoor dat het bij dromen blijft. Toch mag je best proberen je dromen waar te maken en, wanneer je daar niet genoeg geld voor hebt, waarom zou je er dan niet voor lenen? Het gaat immers om je grootste droom! In zulke gevallen mag je best lenen, maar denk er wel goed over na en sluit niet op een impulsieve manier je lening af.

Geld lenen is geen schande
Heb je dus dringend geld nodig of een goede reden om geld te lenen? Sluit dan gerust een lening af, maar zorg wel dat je dit op een verantwoorde manier doet!