Duo rolgordijnen, weer eens wat anders

07-11-2019, 15:18 |Van onze partner

Het is fijn om iedere dag thuis te komen in een sfeervol interieur. Met duo rolgordijnen lukt dat zeker. Je hebt de keuze uit verschillende stoffen en kleuren die hopelijk goed passen bij je smaak. Bovendien zijn duo rolgordijnen op verschillende manieren eenvoudig te bedienen. Hoe werken ze precies?

Wat zijn duo rolgordijnen?
Duo rolgordijnen bestaan uit een gekleurde en een trasparante stofbaan die je met behulp van een kettingbediening over elkaar heen kunt bewegen. De beweegbare stofbanen staan daarom ook wel bekend als ‘roljaloezieën’. Duo rolgordijnen zijn zowel stijlvol als functioneel. Bovendien bieden ze verschillende voordelen tegenover standaard rolgordijnen, zoals het feit dat je dankzij de dubbele stofbanen kunt spelen met de lichtinval. Daardoor passen rolgordijnen perfect in vrijwel iedere kamer, of er nu sprake is van veel of weinig lichtinval. Bovendien zijn ze eenvoudig te passen als je meer of minder licht en privacy wil.

Uit welke onderdelen bestaan duo rolgordijnen?
Duo rolgordijnen bestaan uit verschillende onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan een metalen ketting voor de bediening, een ronde cassette en een onderlat die als het goed is mooi is afgewerkt. Zorg ervoor dat de horizontale banen van de duo rolgordijnen op gelijke hoogte komen. Hou daarnaast rekening met de breedte van het raam en geeft de exacte maten van de gordijnen aan tijdens het bestellen.

Wat zijn de mogelijkheden?
Duo rolgordijnen zijn door hun vele mogelijkheden een echte trend. Niet alleen door het feit dat je er veel of weinig lichtinval mee kunt creëren, maar ook door de eenvoudige bediening. Zo is de inkijk in een kamer in een handomdraai te bepalen met behulp van een kettingbediening.  Op die manier creëren je op elk uur van de dag de juiste sfeer in een ruimte, of je nu thuis bent of op kantoor.

Uit welke stof bestaan duo rolgordijnen?
Duo rolgordijnen hebben doorgaans een zachte stof die bestaat uit verschillende textielstroken. Deze kunnen zowel doorzichtig als ondoorzichtig zijn. Het gordijn hangt strak omdat er zich in de lus een verzwarende rolbuis met afwerking bevindt. De stof van de gordijnen hangt in een lus en is bevestigd aan de achterkant van een cassette. De voorzijde is gehecht aan een zogeheten rolbuis. De stroken van de duo rolgordijnen zijn voor elkaar langs te schuiven door het doek in de verzwarende buis omhoog om of omlaag te rollen. Op die manier bepaal je als gebruiker zelf het licht.

Creëer meer of minder lichtinval
Dankzij de horizontale banen van de rolgordijnen kun je zelf bepalen hoever je het doek naar beneden wil laten zakken. De vitrage banen zijn doorzichtig waardoor ze overdag vaak in een stand hangen die ze goed zichtbaar maakt. In de avonduren kun je meer privacy creërend door een dichte stof achter de vitragebanen van de gordijnen te hangen. Kort samengevat bevatten duo rolgordijnen drie verschillende standen, namelijk een open stand, een half open stand en een gesloten stand. Kijk voor de leukste duo rolgordijnen op https://www.creon-raamdecoratie.nl/duo-rolgordijn.html

Hoe monteer je duo rolgordijnen?
Het monteren van een duorolgordijn aan het plafond of de muur is erg simpel. In feite heb je slechts een paar montagesteunen nodig. Bepaal wel eerst op welk plafond of waar op de muur de steunen moeten komen. Vervolgens klik je de cassette erin, waarna de duo rolgordijnen gelijk met een ketting bediend kunnen worden.