• Ziekenhuis Rivierenland

Zwerfboekenkast op open dag ziekenhuis

TIEL Deze boeken staan nu nog in opslag in Ziekenhuis Rivierenland. Maar zaterdag 18 maart opent bestuurder Paul Verploegen in de liftenhal om 11.00 uur de nieuwe Zwerfboekenkast waar ze in staan. Het is dan open dag in het ziekenhuis.

De Zwerfboekenkast is een idee van de stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland, onderhoud van de boekencollectie wordt verzorgd door de Tielse Vrijwilligers Organisatie. Er staan boeken van particulieren in, maar ook van bibliotheken. Iedereen mag er een boek uit meenemen en natuurlijk liefst een in terugzetten. Bezoekers kunnen dat doen voor patiënten van het ziekenhuis, als ze even wachten op iemand, maar ook patiënten kunnen er zelf een komen hallen wanneer dat kan.

De open dag van Ziekenhuis Rivierenland op zaterdag 18 maart laat dit keer vooral zien welke beroepen er allemaal in huis te vinden zijn. Op een uitgebreid Leerplein en in de hal staan vertegenwoordigers van scholen, zorginstellingen en instanties om uitleg te geven over opleidingen, banen en de wegen die daartoe leiden. De deuren gaan om 11.00 uur open en blijven dat tot 15.00 uur.

Natuurlijk zijn ook tal van activiteiten in het ziekenhuis en op de bijbehorende afdelingen te zien en te beleven.