• Zorgcentra De Betuwe

Zorgcentrum Lingewaarde in Tiel viert 50-jarig bestaan

TIEL Deze week is het 50 jaar geleden dat zorgcentrum Lingewaarde aan de Gasthuislingelaan in Tiel, werd geopend. De hele week stond in het teken van verschillende festiviteiten voor bewoners, omwonenden, medewerkers en vrijwilligers.

Met het aansnijden van de taart door en bewoonster mevrouw Riet Visee en Christina van Haaften directeur Zorgcentra De Betuwe, gevolgd door een gezamenlijke toost, werd het startsein gegeven voor een week vol festiviteiten. Mevrouw Visee woont van alle bewoners het langst in Lingewaarde, al vanaf 2005.

De rest van de week stonden er festiviteiten op het programma als een optreden van Harald Veenstra, feestelijke en smakelijke maaltijden en een quiz waarbij vragen over 'vroeger' met gemak beantwoord werden. Ook werd er een uitgebreide bingo met mooie prijzen georganiseerd voor zowel bewoners als medewerkers en vrijwilligers. De week wordt vrijdag afgesloten met een markt.

Gasthuislinge is ontstaan uit het Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis. De oudste vermelding dateert uit 1367. De verzorgende taak van de organisatie werd opgeheven toen in 1965 de Algemene Bijstandswet werd ingevoerd. De bewoners gingen in 1967 vervolgens naar het Gasthuislinge, het huidige Lingewaarde. In september 1988 is de eerste steen gelegd voor de uitbreiding / renovatie en kreeg het gebouw zijn huidige vorm. Zorgcentrum Lingewaarde in Tiel is een van de negen locaties van Stichting Zorgcentra De Betuwe.