• De ondertekening van het convenant Leernetwerk zorgcentra. Vlnr: D. van Bodegraven (het Anker), C. van Haaften (Zorgcentra De Betuwe), J. Louisa (Present) en K. Schetters (Huis ter Leede). Niet op de foto staan C. van de Craats (Wittenbergzorg), G. Gloudemans (Santé Partners) en A. Visser ('t Slot).

    Iris Stekelenburg

Zorgcentra in de regio starten Leernetwerk

TIEL Zeven zorgorganisaties uit de regio hebben met elkaar het Leernetwerk Leren en Doen opgericht. De afspraken hierover zijn vastgelegd in een convenant, dat onlangs ondertekend is door de bestuurders van Present, Wittenbergzorg, het Anker, Santé Partners, 't Slot, Zorgcentra De Betuwe en Huis ter Leede.
 

Het begrip Leernetwerk is een uitvloeisel van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Het stimuleert organisaties kennis te delen. De bestuurders van deze zorgcentra komen geregeld samen om kennis uit te wisselen en van elkaar te leren op het gebied van kwaliteit. Ook de kwaliteitsmedewerkers ontmoeten elkaar regelmatig. Daarnaast worden symposia georganiseerd voor medewerkers. De eerste thematische bijeenkomst vond plaats bij Present en ging over bewegingsgerichte zorg. De volgende thematische bijeenkomst is op 4 december en gaat over zinvolle dagbesteding.