• Matchpoint

Geslaagde Tielse mantelzorgweek

TIEL In de week van 4 tot en met 10 november was de week van de Tielse mantelzorg. Er werden verschillende activiteiten georganiseerd op diverse plekken in Tiel, speciaal voor mantelzorgers.

Op maandagmorgen was als eerste activiteit een ontbijt voor mantelzorgers samen met wethouder Carla Kreuk. Ook burgemeester Hans Beenakker schoof aan en er ontstonden mooie gesprekken met de aanwezige mantelzorgers.

Diezelfde dag waren er activiteiten in de bibliotheek waar mantelzorgers aan mee konden doen, met name om te ervaren of dit voor hen vaker de ontspanning kan geven die ze zo hard nodig hebben. Zo kunnen mantelzorger ook wekelijks wandelen (met mantelzorgers), of een kop koffie drinken en eventueel handwerken bij de Gehaakte Teckel.

Er werd een high tea op het Vrijthof (SZR) gegeven en een verwenochtend op Lingewaarde (Stichting Zorgcentrum de Betuwe). Er kon gesport worden bij Hart for Her en met behulp van een speciale bril kon men ervaren waar iemand met dementie dagelijks tegenaan loopt.

Tot slot draaide zondag 10 november in de Agnietenhof een voorpremière van de bijzondere film 'Hors normes'. De mantelzorgers kregen de kaartjes aangeboden door de gemeente Tiel. Het was een zeer indrukwekkende film.

Mozaiek, in samenwerking met vier andere organisatie kijken terug op een mooie week. In totaal hebben ruim 70 mantelzorgers meegedaan in de week.

Info: Mozaiek Matchpoint, 0344-611566 of matchpoint@mozaiekwelzijn.nl