Zonnepanelen voor zeshonderd huurders van KleurrijkWonen

TIEL KleurrijkWonen plaatst in 2015 en 2016 zeshonderd zonnepanelen op de daken van haar woningen. KleurrijkWonen speelt hiermee in op de vraag van haar huurders. Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. Met zonnepanelen is het straks voor huurders mogelijk om eigen stroom op te wekken op een duurzame manier. ,,Hierdoor daalt de energierekening en dragen we samen met de huurders ook nog eens bij aan een beter milieu."

KleurrijkWonen plaatst de zonnepanelen vanuit het samenwerkingsverband van Samenwerkende Woningcorporaties Rivierenland (SWR). Op 3 maart hebben vier van de acht aangesloten SWR woningcorporaties KleurrijkWonen, Woonlinie, De Kernen en SCW Tiel hiervoor een overeenkomst getekend met het installatiebedrijf Tenten Solar voor het plaatsen van 750 zonnepanelen.

Voor KleurrijkWonen gaat het om zeshonderd installaties. Deze worden vanaf april op verzoek van de huurder geplaatst. Houd de e-mailbox, de website en facebookpagina van KleurrijkWonen goed in de gaten voor meer informatie.