• Zomermarkt Maurik

Zomermarkt Maurik

MAURIK In de Sint Maartenskerk in Maurik staat een éénklaviers kerkorgel, in 1867 gemaakt door P. van Oeckelen. Dit orgel, wat ook expliciet benoemd wordt bij de Rijksdienst voor cultureel erfgoed, was hard aan een restauratie toe. Deze restauratie begon op 22 mei 2018 en is op 22 juni 2018 afgerond. De kosten hiervan worden betaald uit de opbrengsten van de zomermarkt. De organisatie heeft de opbrengst van twee zomermarkten hiervoor nodig. Vorig jaar is de eerste helft gerealiseerd.

De leus voor deze zomermarkt is ook 'Door uw klinkende munt wordt ons orgel verse lucht gegund'.

Op vrijdag 28 juni vanaf 18.00 uur tot 21.00 uur is er in het middenschip van de Sint Maartenskerk de jaarlijkse boekenmarkt.

Op zaterdag 29 juni wordt de traditionele zomermarkt rondom de Sint Maartenskerk in Maurik gehouden. Start is om 09.30 uur en het duurt tot 16.00 uur. Er is een rommelmarkt met grote en kleine spullen en in de kerk is de boekenmarkt. Rondom het plantsoen staan marktkramen met allerlei producten, zoals de kraam met vers gebakken cake en taart, tassen, wijn en meer. Verder zijn er stands van de woensdag en/of zaterdagmarkt aanwezig.

De vrijwilligers bemannen kramen met allerlei spelletjes en puzzels. Tevens worden er de hele dag door, verlotingen gedaan. Gesponsord door de plaatselijke middenstand zijn mooie prijzen te winnen.

Info: zomermarktmaurik@gmail.com