Zomermarkt Maurik

MAURIK In de Sint Maartenskerk in Maurik staat een éénklaviers kerkorgel, in 1867 gemaakt door P. van Oeckelen. Dit orgel, wat ook expliciet benoemd wordt bij de Rijksdienst voor cultureel erfgoed, was hard aan een restauratie toe. Deze restauratie begon op 22 mei en is op 22 juni afgerond. De kosten hiervan worden betaald uit de opbrengsten van de zomermarkt.

Voor deze restauratie is waarschijnlijk de opbrengst van twee zomermarkten nodig. De leus van deze (en volgende) zomermarkt is daarom 'Door uw klinkende munt wordt ons orgel verse lucht gegund'. Op zaterdag 30 juni tijdens de zomermarkt wordt om 11.00 uur en om 13.30 uur het kerkorgel bespeeld.

Op vrijdag 29 juni vanaf 18.00 uur tot 21.00 uur is er in het middenschip van de Sint Maartenskerk de jaarlijkse boekenmarkt.

Op zaterdag 30 juni houden ze de traditionele zomermarkt rondom de Sint Maartenskerk. Start is om 09.30 uur en het duurt tot 16.00 uur. Er is een rommelmarkt met grote en kleine spullen die nog een mooi plaatsje verdienen. Rondom het plantsoen staan marktkramen met allerlei producten, zoals de kraam met vers gebakken cake en taart, tassen, wijn. Verder zijn er stands van de zaterdagmarkt aanwezig.

De vrijwilligers bemannen kramen met allerlei spelletjes en puzzels. Tevens worden er de hele dag door, verlotingen gedaan. Gesponsord door de plaatselijke middenstand zijn mooie prijzen te winnen. Voor het Verenigingsgebouw is het restaurantplein, met hamburgers van de "diervriendelijk verzorgde dieren", een bar met allerlei lekkere drankjes en hapjes en een oliebollenkraam.

Stichting Restauratie Sint Maartenskerk, p.a. Prinses Marijkelaan 5, 4021 EA Maurik, zomermarktmaurik@gmail.com