• Tiel 29-10-201860 Jarig bruidspaar echtpaar De Wild iov Gelderlander Fotografie Raphael Drent

    Raphael Drent

Zestig jaar getrouwd na ontmoeting op station

TIEL De heer en mevrouw De wild - Scherpenzeel waren zaterdag 27 oktober 60 jaar getrouwd. Alle reden voor burgemeester Hans Beenakker om het diamanten echtpaar namens de gemeente Tiel persoonlijk te feliciteren op maandag 29 oktober.

Meneer De Wild is geboren in Zutphen en groeide op in de Achterhoek. Mevrouw is geboren in Amsterdam en groeide ook op in de Achterhoek. Hun eerste ontmoeting was op het station van Zutphen. Het echtpaar heeft vier zonen en elf kleinkinderen.

Meneer De Wild volgde onder andere een opleiding aan de Ambachtsschool en werkte enige tijd als machinebankwerker. Op oudere leeftijd volgde hij de opleiding tot verpleegkundige bij de Koninklijke Marine, waar hij vervolgens 32 jaar werkte. Meneer is vrijwillig ouderenadviseur en helpt bij het invullen van de belastingaangifte bij de lokale ouderenbonden. Ook is hij betrokken geweest bij de lokale politiek en als bestuurslid bij 'Flipje op Wielen'.

Mevrouw De Wild – Scherpenzeel is ook opgeleid tot verpleegkundige en heeft in die functie gewerkt. Zij is vrijwilliger geweest bij het Alzheimer café en heeft twintig jaar gezongen in een zangkoor. Tegenwoordig is zij leesoma op een basisschool.

@tiel.nl>