• Tiel, 16 september 2017
    Fruitcorso. Prijsuitreiking van de Betuwse Kersencampagne.
    Copyrightvrij: Foto Jan Bouwhuis.

    Jan Bouwhuis

Winnaars Betuwe Kersencampagne bekend

TIEL Afgelopen zaterdag 16 september werden tijdens het Fruitcorso de hoofdprijzen overhandigd aan de winnaars van de Betuwe Kersencampagne. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Henk Driessen vlak voordat de optocht van het Fruitcorso van start ging.

Om de consument kennis te laten maken met de Betuwse Kersen werd de afgelopen zomer een ludieke win-actie georganiseerd.Uit het hele land kwamen maar liefst 4000 inzendingen binnen. Er waren een vijftal gratis weekend hotelarrangementen te winnen, aangeboden door Van der Valk Hotel in Tiel.

De winnaars zijn: familie van Winsen uit Deil, familie Schellingerhout uit Apeldoorn, familie Kemperman uit Gaanderen, familie Slingerland uit Ridderkerk, en familie Ballering uit Den Haag.

De Betuwe Kersencampagne is mede mogelijk gemaakt door Stadspromotie Tiel, Flipje- en streekmuseum Tiel, Fruitcorso, Fruitpartners Blom en Van der Valk Hotel Tiel

De kersen zijn een typisch streekproduct uit de Betuwe. De Betuwse kersen zijn overheerlijk, dankzij de vruchtbare rivierklei en het gunstige, gematigde klimaat. Dit maakt dat de Betuwse kersen van de hoogste kwaliteit zijn

De derde editie van de Open Kersendagen in de kersenboomgaard in Wadenoijen wordt volgend jaar worden op zaterdag 7 en zondag 8 juli.

Info: www.betuwekers.nl

Op de foto de winnaars, samen met afgevaardigden van de gemeente Tiel, Flipje & Streekmuseum Tiel, Fruitpartners Blom, Van der Valk Hotel Tiel en het Fruitcorso.