• Wethouder Carla Kreuk-Wildeman maakt zelf ook een rit door de verkeerstuin om te ervaren hoe het rijden op een scootmobiel verloopt.

  Cees van Cuijlenburg
 • Uitreiking van de certificaten door Carla Kreuk-Wildeman. De wethouder geeft hieraan een persoonlijk tintje.

  Cees van Cuijlenburg
 • Grote belangstelling bij Flipje op wielen tijdens de scootmobielcursus en de uitleg van Veilig Verkeer.

  Cees van Cuijlenburg
 • In de verkeerstuin van Vrijthof oefenen de deelnemers uitvoerig. Deskundige leiding helpt bij het volbrengen van de opdrachten.

  Cees van Cuijlenburg
 • Wethouder Carla Kreuk-Wildeman maakt zelf ook een rit door de verkeerstuin om te ervaren hoe het rijden op een scootmobiel verloopt.

  Cees van Cuijlenburg

Wethouder Kreuk toert rond bij Flipje op wielen

TIEL Wethouder Carla Kreuk-Wildeman van de gemeente Tiel heeft de rijvaardigheidstoets van Flipje op wielen extra glans gegeven. Niet alleen reikte zij aan iedereen persoonlijk het certificaat uit, maar de politica maakte ook nog eens vaardig een ritje op een scootmobiel door de verkeerstuin van Vrijthof. Met de aantekening dat niet ieder paaltje gemakkelijk te omzeilen was.

Nieuwbakken voorzitter Hans Mulders constateerde bij de opening, dat zich een recordaantal deelnemers had verzameld. Met de voorlichting van Veilig Verkeer Nederland kregen de toehoorders uitleg over meerdere verkeerssituaties. Ook luisterden studenten mee die momenteel een landelijk onderzoek doen onder scootmobielbezitters. De samenwerking met de gemeente Tiel, Leefbaarheid Wijk en Dorp, Medipoint en SZR ergotherapie droegen in belangrijke mate bij aan het slagen van de cursus.

Wethouder Carla Kreuk-Wildeman benadrukte in haar toespraak het belang van een organisatie als Flipje op wielen. Zij feliciteerde de stichting met het initiatief. De certificaten reikte zij persoonlijk aan alle deelnemers uit. Bovendien liet de wethouder zich uitvoerig informeren over de praktijkervaringen. Zelf maakte zij daarna een uitvoerige rit in de verkeerstuin onder leiding van voorzitter Hans Mulders om te ervaren hoe het rijden in een scootmobiel verloopt.

Bij Flipje op wielen ligt in de rest van het seizoen de nadruk op de toertochten. De data kunnen geïnteresseerden al op de kalender zetten. Deze zijn op de woensdagen 22 mei, 19 juni, 24 juli, 21 augustus (uitgaansdag), 18 september en 16 oktober. De laatste toertocht (herfst) vindt alleen plaats bij gunstige weeromstandigheden. De tocht van 21 augustus is een trip naar een locatie buiten de regio met aangepast vervoer.

De toertochten worden steeds ruim van tevoren aangekondigd met alle daarbij behorende bijzonderheden, zoals vertrektijd en –plaats. Info en aanmelden: Hans Mulders, De Schouw 2, Tiel, 06-46339978, muldershm@gmail.com of Ria Huibers, Rijswijklaan 65, Tiel, 0344-630936, ria.huibers68@live.nl.