• Tiel 11-02-2015
  Elfriede Boer,
  iov Centric.
  Foto Raphaël Drent, Tiel.

  Raphael Drent
 • Tiel 11-02-2015
  Elfriede Boer,
  iov Centric.
  Foto Raphaël Drent, Tiel.

  Raphael Drent

Werkzaak Rivierenland start in januari

TIEL Op 1 januari is er in Rivierenland een nieuwe organisatie op het gebied van Werk & Inkomen actief: Werkzaak Rivierenland. Negen gemeenten in Rivierenland, LANDER werk & participatie, het Werkgevers Adviespunt Rivierenland (WAPR) en UWV hebben hun krachten in deze nieuwe organisatie gebundeld. Werkzaak Rivierenland is vanaf 1 januari 2016 de verbindende schakel tussen werkgevers en werkzoekenden in Rivierenland. De missie van Werkzaak Rivierenland is: Talent werkt voor Rivierenland. Meer mensen aan het werk, op basis van hun kwaliteiten, daar zet Werkzaak Rivierenland zich voor in.

Elfriede Boer, directeur van Werkzaak Rivierenland: ,,Werkzaak Rivierenland wil meer mensen aan het werk. We gaan uit van de vraag van de werkgever in Rivierenland en bekijken welke werkzoekende wij aan de werkgever kunnen koppelen. Op deze manier werkt talent voor Rivierenland. We beschikken over het grootste aanbod van middelbaar en laaggeschoold personeel. Maar ook hoger opgeleid personeel zonder beperking zit in ons bestand. In Rivierenland staan 10.000 mensen onnodig aan de kant. Dit zijn vaak mensen die (langdurig) werkloos zijn of een arbeidshandicap hebben. We merken dat hun talenten onvoldoende worden benut. Daarom willen we ervoor zorgen dat deze mensen op de juiste plek bij werkgevers komen en dat werkgevers de mensen een kans geven."

Unieke samenwerking

Corry van Rhee-Oud Ammerveld voorzitter van het dagelijks en algemeen bestuur van Werkzaak Rivierenland is er trots op dat de gemeenten in Rivierenland de handen ineen hebben geslagen. ,,Werkzaak Rivierenland is een unieke samenwerking, nergens in Nederland werken gemeenten en organisaties op gebied van werk en inkomen op deze schaal samen. Het mooie aan deze samenwerking is dat wij dit vooral in het belang van de werkzoekende zijn gaan doen. Elke gemeente kan de Participatiewet afzonderlijk uitvoeren maar in onze regio gaan we dit gezamenlijk doen."

Inkomensondersteuning

Als mensen niet aan het werk kunnen of op een andere manier niet kunnen meedoen, biedt Werkzaak Rivierenland ook inkomensondersteuning in het kader van de Participatiewet. Inwoners in Rivierenland kunnen niet voor alle inkomensondersteuning bij Werkzaak Rivierenland terecht. Voor zaken als schuldhulpverlening en minimaregelingen is de eigen gemeente het aanspreekpunt.

Inwoners van de gemeenten Culemborg, Geldermalsen, Maasdriel, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel hoeven voor een bijstandsuitkering of voor begeleiding naar werk niet meer naar (de sociale dienst van) hun eigen gemeente toe maar naar Werkzaak Rivierenland. Voor inwoners van de gemeenten Buren en Neder-Betuwe geldt dat zij alleen voor de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) terecht kunnen bij Werkzaak Rivierenland.

De publieksbalie is voorlopig gevestigd aan de Nieuwe Tielseweg 112A in Tiel (Beursplein). Verder is in januari de website www.werkzaakrivierenland.nl online voor informatie voor werkzoekenden en werkgevers, inspirerende praktijkverhalen en nieuws over Werkzaak Rivierenland. Werkzaak Rivierenland is te bereiken via info@werkzaakrivierenland.nl en telefoonnummer 088-9375 000 (tijdens kantoortijden).