• Maluku OldStars Theole Tiel
  • Maluku OldStars Theole Tiel

Walking football toernooi bij Theole

TIEL Op vrijdag 22 maart heeft de Tielse Molukse walkingfootball-initiatief Maluku OldStars Theole Tiel een groot aantal ouderenteams te gast gehad op Sportpark Drumpt bij TSV Theole aan de Groenendaallaan in Tiel. Molukse- en Nederlandse teams hadden dan een sportieve ontmoeting waarbij het fenomeen 'walking football' centraal staat.

Vorig jaar september is dit Tielse initiatief opgestart voor Molukse ouderen. Vanuit Het Nationaal Ouderenfonds werd Tielenaar Vic Latumahina door KNVB-trainer Joop Kols ervoor benaderd. Samen met Frits Manuhutu en Laurens Saptenno heeft Latumahina vorm gegeven aan het initiatief. Nu, een half jaar later kan men terugzien op een periode waarin wekelijks iedere vrijdagochtend gemiddeld 20 vijf- en zestigplussers met veel plezier naar het Theolecomplex komen om met elkaar op het veld partijtjes te spelen. De derde helft is bij walking football het belangrijkst. Sociale contacten en een gezellige ontmoeting is daarbij belangrijk. Het team werd al enkele keren uitgenodigd voor deelname aan toernooien in het land.

De werkgroep die het toernooi organiseert heeft bijdrages gekregen van Het Nationaal Ouderenfonds en van Tielse bedrijven om het mogelijk te maken dat de ouderen een sportieve- en gezellige toernooidag kunnen hebben, zoals van de supermarkten Coöp Laan van Westroijen, Albert Heijn, Jumbo, Groenhuijzen Elektra Tiel, Gasterij Flipje, Betuwe Wegrestaurant, Dorpshuis Ons Tehuis IJzendoorn, Liesbeth Wattimury Fotografie én de volle medewerking van TSV Theole.