• Mozaiek
  • Mozaiek

Vuurwerkcampagne jongerenwerk Mozaïek welzijnsdiensten

TIEL Het jongerenwerk van Mozaïek welzijnsdiensten is actief in de gemeenten Buren, Neder Betuwe, Tiel, Geldermalsen en Rhenen met de vuurwerkcampagne onder de naam de Vuurwerkbus. Zo zijn ze al actief op de middelbare scholen om jongeren te informeren, is er een workshop veilig vuurwerk afsteken georganiseerd en gaan ze rond oud en nieuw én op oudejaarsdag met de Vuurwerkbus op pad, rijdend door de diverse gemeenten.

Deze bus bezoekt jongeren, kinderen en ouders die vuurwerk afsteken op straat en wordt er aandacht besteed aan de reeds eerder genoemde onderwerpen. De jongerenwerkers komen niet met lege handen. Zo worden er fingerlights, vuurwerkbrillen, aansteeklonten en informatie folders over het verantwoord omgaan met vuurwerk uitgedeeld. Win dit jaar een cadeaubon van € 50,- bij bol.com door de vuurwerkquiz in te vullen via www.mozaiekwelzijn.nl/quiz

Deze preventieve campagne richt zich op jongeren, kinderen en ouders. Hierbij wordt aandacht besteed aan het verantwoord afsteken van vuurwerk: geen belerend praatje, niet met het vingertje zwaaien en zeggen dat ze goed moeten oppassen. Wel wil het jongerenwerk praten over verantwoord omgaan met vuurwerk, de combinatie alcohol en vuurwerk en de gevaren van illegaal vuurwerk. Ook vuurwerk vandalisme komt aan bod en de jongeren worden gewezen op bijvoorbeeld oudere mensen en dieren die bang zijn voor vuurwerk.

Info: https://www.facebook.com/vuurwerkbus