• De vuurwerkbus is op de Ingense Kerstmarkt 17 dec a.s.

    Mozaiek welzijnsdiensten

Vuurwerkcampagne jongerenwerk Mozaïek welzijnsdiensten

TIEL Het jongerenwerk van Mozaïek welzijnsdiensten start ook in de maand december weer in de gemeenten Buren, Neder Betuwe, Tiel, Geldermalsen en Rhenen met de vuurwerkcampagne.

Deze preventieve campagne richt zich op jongeren, kinderen en ouders.

Hierbij wordt aandacht besteed aan het verantwoord afsteken van vuurwerk: geen belerend praatje, niet met het vingertje zwaaien en zeggen dat ze goed moeten oppassen. Wel wil het jongerenwerk praten over verantwoord omgaan met vuurwerk, de combinatie alcohol en vuurwerk en de gevaren van illegaal vuurwerk. Ook vuurwerk vandalisme komt aan bod en de jongeren worden gewezen op bijvoorbeeld oudere mensen en dieren die bang zijn voor vuurwerk. Naast de contacten op straat, onderdeel van het jongerenwerk om jongeren op straat te bezoeken, zal ook via social media (https://www.facebook.com/vuurwerkbus) aandacht worden besteed aan het onderwerp. De jongerenwerkers komen niet met lege handen. Zo worden er fingerlights, vuurwerkbrillen, aansteeklonten en informatie folders over het verantwoord omgaan met vuurwerk uitgedeeld. Win dit jaar een cadeaubon van € 50,- bij bol.com door de vuurwerkquiz in te vullen via www.mozaiekwelzijn.nl/quiz

In de gemeenten waar Mozaïek werkzaam is wordt er dit jaar, net als vorig jaar, op oudejaarsdag rondgereden met de Vuurwerkbus. Deze bus bezoekt jongeren, kinderen en ouders die vuurwerk afsteken op straat en wordt er aandacht besteed aan de reeds eerder genoemde onderwerpen.