• Redactie

Vuurwerkafval levert geld op in Tiel

TIEL Gemeente Tiel vraagt de inwoners mee te helpen om de resten van vuurwerk op te ruimen. Opruimen wordt beloond met punten op de FlipPas.

Iedereen kan per ingeleverde volle zak € 1,50 (150 punten) op de FlipPas verdienen. De zakken met vuurwerkafval kunnen woensdagmiddag 4 januari van 13.00 uur tot 16.00 uur worden ingeleverd op de parkeerplaats bij het zwembad, Laan van Westroijen 99. Voor de inzamelaars die nog geen FlipPas hebben, ligt een gratis FlipPas klaar.

Speciale vuurwerkzakken

Het vuurwerk mag alleen in speciale vuurwerkzakken worden ingeleverd. Deze zakken zijn gratis af te halen bij de verkooppunten van vuurwerk op 29, 30 en 31 december: Dutch Fireworks (Vijverlaan), Meindertsma (Zoelensestraat), Tomcat (Weerstraat) en Tuinwereld (Zoelensestraat). De zakken zijn daarnaast ook af te halen op het stadhuis aan de Achterweg op 29 en 30 december.

De gemeente veegt zo snel mogelijk na de jaarwisseling de binnenstad en de winkelcentra, zodat deze plaatsen weer toonbaar worden. Daarnaast roept de gemeente inwoners op zelf het afgestoken vuurwerk zo snel mogelijk op te ruimen.