• Esther Coumans

Vroege werkzaamheden Westluidense Poort

TIEL Op de bouwlocatie Westluidense Poort in Tiel is VolkerWessels bezig met het storten van de betonvloer van de parkeergarage. Donderdag 8 september wordt er gewerkt van 6.00 uur tot ongeveer 23.00 uur.

Morgen wordt er beton gestort voor de afsluitende laag van de vloer van de parkeergarage. Deze laag is dikker dan de tussenvloeren. Daarom beginnen de werkzaamheden vroeg, om 06.00 uur 's morgens, en gaan ze door tot ongeveer 23.00 uur.

Toekomstige culturele hart van Tiel en de regio

Door de vestiging van culturele instellingen in aanvulling op schouwburg en filmtheater Agnietenhof wordt de Westluidense Poort het culturele hart van Tiel en de regio. Een bruisend centrum voor muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en informatie. Het wordt de uitgelezen plek voor jong en oud in Tiel en de regio om zich te ontwikkelen, kennis uit te breiden, te studeren en werken. Naast het cultuurgebouw versterken ook een ondergrondse parkeergarage voor 580 auto's en stadswoningen het gebied. De parkeergarage, ook voor fietsen, zorgt voor een optimale bereikbaarheid van het cultureel kwartier en biedt bezoekers van de binnenstad parkeergelegenheid direct naast het centrum.