• Esther Coumans

Voorleespret in de gemeente Buren tijdens de Nationale Voorleesdagen 2018

MAURIK Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Ook in de gemeente Buren wordt op verschillende plekken voorgelezen. Juffen, meesters, ouders, opa's en oma's zullen mooie verhalen voorlezen.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen lezen burgemeester Jan de Boer en de wethouders voor uit het prentenboek van 2018 Ssst de Tijger slaapt voor de kinderen van groepen 1 en 2. ,,Voorlezen is erg belangrijk. Het stimuleert je fantasie en je creëert je eigen werkelijkheid. Zelf ben ik vroeger ook veel voorgelezen door mijn ouders," aldus burgemeester De Boer.

Wethouder Benschop leest nog altijd graag voor, nu ook voor haar kleinkinderen: ,,Mijn oudste kleinkind zit in de fase van zelf leren lezen. We lezen elkaar om en om voor. Het favoriete verhaal van mijn kinderen was de heen-en-weer-wolf van Pluk van de Petteflet. Uiteraard met stemmetjes."

BESTE VORLEZER De gemeente roept alle kinderen in de leeftijd van 6 - 12 jaar op om hun vader, moeder, opa, oma, juf of meester te nomineren voor de beste voorlezer van 2018. Laat weten waarom deze persoon zo goed kan voorlezen. Een jury zal de beste vijf voorlezers uitnodigen om voor te lezen voor een groep kinderen. De kinderen kiezen de beste voorlezer van de gemeente Buren. Nomineren kan door ee mail te sturen naar appelpeerkers@buren.nl.