Volkszanger Frans Duijts neemt eerste kistje Betuwse kersen in ontvangst

WADENOIJEN De Betuwse kersen zijn rijp en kunnen geoogst worden. Volkszanger Frans Duijts had deze week de eer om het allereerste kistje van de oogst in ontvangst te nemen, in boomgaard d'n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Flipje, het Betuwse fruitbaasje, mocht hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Aart Blom: ,,We hebben er even op moeten wachten vanwege het weer, maar nu zijn de kersen rijp. We verwachten dit seizoen rond de 300.000 kilo kersen te kunnen plukken, maar de eerste kilo is voor Frans Duijts." Volgens Frans Duijts smaken de kersen in ieder geval naar meer: ,,Een gezond product uit eigen regio, mooi toch!"

Promotie

Om de Betuwe en de Betuwse kersen nog meer onder de aandacht te brengen, wordt er in de aankomende weken flink gepromoot bij een groot aantal supermarkten. De promotie wordt ondersteund met een aantal prijzen die consumenten kunnen winnen, zoals een vijftal luxe kersen verwenarrangementen en een vijftigtal dagarrangementen, beschikbaar gesteld door Stadspromotie Tiel, Flipje & Streekmuseum, en Hotel Van der Valk-Tiel. In elke doosje kersen zit een unieke wincode.

Open Kersendagen

Daarnaast vinden op zaterdag 30 en zondag 31 juli de Open Kersendagen plaats. Deze dagen zullen plaatsvinden in de boomgaard d'n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Tijdens deze kersendagen zijn er tal van activiteiten, zoals koken & proeven, rondleidingen in de boomgaard, kersenpit spugen, zingen in de boomgaard en verschillende kraampjes. Ook een kersenprinses zal niet ontbreken, uiteraard vergezeld door Flipje. De openingstijden van de Open Kersendagen zijn van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Meer informatie? Kijk op de website: www.betuwekers.nl.