Vijftien jonge vluchtelingen aanwezig bij slotfeest Serious Request

TIEL Eerstejaars studenten van ROC Rivor hebben zich de afgelopen weken enthousiast ingezet voor Serious Request. Donderdag 17 december wordt Serious Request in stijl afgesloten met slotfeest Serious Rivor op de locatie Bachstraat in Tiel. Serious Request 2015, staat in het teken van 'Keep them going'. Deze editie is bedoeld om een toekomst te bouwen voor miljoenen jongeren in conflictgebieden. ROC Rivor is trots en blij om een aantal van deze jongeren te mogen verwelkomen tijdens het slotfeest. Dertien jongens en twee meisjes in de leeftijd van 15-20 jaar die uit Syrië zijn gevlucht omdat de situatie te gevaarlijk werd. Een aantal van deze jongeren komen uit Damascus, maar ook uit kleinere steden.

Serious Request wordt breed gedragen binnen ROC Rivor. Dit jaar doen alle afdelingen mee. Op het slotfeest wordt van 12.00 tot 15.00 uur door middel van diverse activiteiten geld ingezameld. Het Praktijklab zal tijdens de gelegenheid omgetoverd zijn in 1001 nachten, passend bij het goede doel. Tevens kun je hier heerlijk tot rust komen en je wanen in oosterse sferen. Bij de deejay kunnen de studenten hun favoriete plaat aanvragen tegen een vergoeding. Er is een slangenact, een rodeostier, een boksbal en je kunt in de fotobooth de dag laten vastleggen met iets blijvends. Er is zelfs een student die voor het goede doel uit een vliegtuig springt met een tandemsprong. Voor aanvang van het slotfeest zijn binnen en buiten school al veel activiteiten georganiseerd.

Om 15.00 uur wordt het totale eindbedrag bekend gemaakt. De studenten die het hoogste bedrag hebben binnengehaald zullen worden gehuldigd en gaan op vrijdag 18 december met de ROC bus naar Heerlen om het eindbedrag te doneren.