• Gert van Schaik

Vierde Oldtimer Event Lienden op tweede pinksterdag

LIENDEN Eigenaren van oldtimers kunnen zich weer verheugen op een nieuw seizoen. De organisatie van het Oldtimer Event Lienden nodigt al deze autobezitters uit om deel te nemen aan het vierde Oldtimer Event Lienden op tweede pinksterdag. Iedereen met een auto tot bouwjaar 1985 kan hieraan deelnemen. Ook historische motoren en militaire voertuigen zijn welkom.

Op tweede pinksterdag is het vanaf 9.00 uur verzamelen op het parkeerterrein van de Jumbo aan de burg. Verbrughweg. Inschrijven is mogelijk bij de naastgelegen brandweerkazerne.

Na het uitdelen van rallyschildjes, lunchpakketten, consumptiebonnen en routebeschrijving gaat tussen 9.30 en 10.00 uur de ca. 80 kilometer lange tocht van start. De route begint in de Betuwe, maar al gauw steken de voertuigen voor het eerst de Nederrijn over. De eerste koffiestop staat in Renkum gepland bij. Tussen 13.00 en 13.30 uur rijden de deelnemers Lienden weer in en worden de auto's in een 'concours d 'élégance' opgesteld in park Vredelust.

Tot circa 16 uur zijn hier de oldtimers te bezichtigen. Naast de internationale brandweerwagen uit 1957 van de post Lienden zullen ook een aantal historische brandweerwagens van korpsen uit de regio acte de presence geven. De En de Veiligheidsgroep van de regio Gelderland Zuid verzorgt blus- en preventiedemonstraties. Het rallyteam van Svenska Bildelar uit Lienden is eveneens met een tweetal rallyauto's aanwezig. En ook liefhebbers van historische motoren en klassieke bromfietsen uit Eck en Wiel hebben toegezegd om met hun tweewielers naar Lienden te komen.

De kosten voor deelname bedragen €10,00 per voertuig en voor tweewielers €7,50. Om verzekerd te zijn van een fraai rallyschildje is het raadzaam om tijdig inte schrijven. Info: www.oldtimereventlienden.nl