• ©Oranje Fonds - Bart Homburg

Vier organisaties collecteren voor Oranje Fonds in Buren

BUREN De inwoners van Buren kunnen binnenkort een enthousiaste collectant aan de deur verwachten. Van 6 tot en met 10 juni vindt de Oranje Fonds Collecte plaats. Vier stichtingen en verenigingen uit Buren doen hieraan mee. Met de opbrengsten kunnen zij hun eigen organisatie draaiende houden én steunen zij sociale projecten in Gelderland.

Voor verenigingen en stichtingen is het niet altijd makkelijk om de begrotingen rond te krijgen. Zij zijn afhankelijk van contributies of donaties. Het Oranje Fonds vindt dat zij ieder op hun eigen manier een belangrijke bijdrage leveren aan de samenleving. De Oranje Fonds Collecte is er om hen op een laagdrempelige manier steun te bieden.

Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan hun doelstelling. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld iets extra's doen voor de doelgroep of voor de vrijwilligers, of noodzakelijk onderhoud bekostigen. De andere helft van de opbrengst gaat naar sociale projecten in Gelderland.

In Buren doen de volgende organisaties mee aan de Oranje Fonds Collecte: Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes, Muziekvereniging Amicitia Lienden, Buurtvereniging De Breipot, DOS Sportief.