• Cees van Cuijlenburg
  • Cees van Cuijlenburg

Vernieuwde cursus voor scootmobielen

TIEL Op woensdagmiddag 3 mei wordt in de mobiliteitstuin van Vrijthof aan de Burgemeester Meslaan in Tiel een vaardigheidstraining gehouden voor bezitters van scootmobielen. De cursus duurt van 13.00 tot 16.30 uur.

De deelname aan deze test is geheel gratis. Inschrijven kan bij J. de Wild, jhdewild@gmail.com, 0344-617780, wel voor 29 april.

De cursus is bedoeld voor startende scootmobielers, maar kan ook dienen als opfriscursus voor meer gevorderden. Er is een parcours uitgezet waarbij instructies worden gegeven over het manoeuvreren met de scootmobiel. Verder worden er verkeerssituaties besproken aan de hand  van een presentatie van VVN. Ook een korte stadsrit behoort tot de cursus.

De training vindt plaats met ondersteuning van Flipje op wielen en SZR in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. De cursus is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tiel en Regio Rivierenland.

Inmiddels heeft Flipje op wielen ook de data vastgesteld voor de toertochten in de zomermaanden. Deze zijn op de woensdagen 17 mei, 21 juni, 19 juli, 23 augustus en 20 september. In het algemeen is de vertrektijd altijd om 13 uur vanaf de verkeerstuin bij Vrijthof. Afwijkingen worden tijdig bekend gemaakt.

Info: www.flipjeopwielen.nl