• Fernando Bot
  • Fernando Bot
  • Fernando Bot
  • Fernando Bot
  • Fernando Bot
  • Fernando Bot

Vermiste zwemmer (13) in Waal vermoedelijk gevonden

TIEL De politie laat weten dat er net in de in de Waal een lichaam is gevonden door Landelijk Team Wateronderzoekingen en Dregteam SOAD. Het vermoeden bestaat dat het gaat om vermiste 13-jarige zwemmer. Of het daadwerkelijk gaat om de 13-jarige jongen uit Tiel die sinds vanmiddag vermist is, wordt nu onderzocht.

Donderdagmiddag omstreeks 14:45 uur hebben voorbijgangers aan de Echteldsedijk in Tiel een aantal jongens om hulp horen roepen. De jongens stonden in het water en riepen dat hun vriendje kopje onder was gegaan en niet meer is bovengekomen. Hierop is direct 112 gebeld, de hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar de Waal om de jongen te gaan zoeken.

Vanaf de kant wordt gezocht met mannen in waadpakken, door een lijn houden ze contact met de wal. Boven de Waal zoekt een politiehelikopter, een traumahelikopter is geland en het MMT staat op de wal. Vanaf het water wordt er gezocht met een blusboot van de brandweer, een boot van Rijkswaterstaat en de Reddingsbrigade.

Rond 16:00 uur was de jongen nog niet gevonden, de reddingsactie is afgeschaald waarop de traumahelikopter en ambulance vertrokken. Vanaf dat moment is het een bergingsactie geworden, aangezien de kans op overleving na een uur nihil is, de zoektocht gaat nog door. Omstreeks 16:30 uur is de politiehelikopter retour gegaan, nog steeds was de jongen niet aangetroffen.

De zoektocht is inmiddels ook stroomafwaarts gaande, maar er wordt vanuit gegaan dat de jongen is verdronken. Na overleg is het oppervlaktereddingsteam, de mannen in waadpakken, nogmaals het water ingegaan voor een tweede zoekronde.