• Provincie Gelderland

Verkiezingsdebatten en uitslagen in het Huis der Provincie

TIEL Op 20 maart zijn de verkiezingen van Provinciale Staten. Stemgerechtigden mogen dan hun stem uitbrengen op de partij van hun keuze. In Gelderland hebben de inwoners de keuze uit 15 partijen. Voorafgaand aan de verkiezingen zijn er diverse debatten en andere activiteiten waar iedereen van dichtbij kennis kunt maken met de partijen, de leden en hun standpunten. In het Huis der Provincie zijn er activiteiten op 18, 19 en 20 maart.


Op 18 maart organiseert Omroep Gelderland het Gelders Debat met de lijsttrekkers van de 15 partijen waar Gelderlanders op kunnen stemmen. Aan de hand van actuele thema's gaan de lijsttrekkers met elkaar in discussie. Erik van der Pol en Annemieke Schakelaar presenteren het debat.
Het debat is in het Huis der Provincie en tussen 20.00 en 21.00 uur live uitgezonden bij Omroep Gelderland. Iedereen is welkom om dit debat van dichtbij bij te wonen. Aanmelden is niet nodig. Identiteitsbewijs meenemen. Bij de entree staan detectiepoorten. Inloop: vanaf 19:00 uur.


BESLOTEN SLOTDEBAT Op 19 maart zendt de NOS zoals gebruikelijk het slotdebat uit, rechtstreeks op NPO 1. In het Huis der Provincie doen alle dertien landelijke partijleiders mee aan één-op-één-debatten. Loting bepaalt wie tegen wie uitkomt; de stellingen waarover wordt gedebatteerd hebben de partijen zelf ingebracht. De leiding van het debat is in handen van Rob Trip. Het debat begint om 20.33-22.00 uur, NPO 1. Dit debat is besloten.


De winnaars worden bekend op de uitslagenavond, op 20 maart . De NOS en Omroep Gelderland zenden rechtstreeks vanuit het Huis der Provincie de uitslagenavond uit. Rob Trip presenteert en Dionne Stax brengt de uitslagen.
Iedereen is welkom om de uitslagen en de voorlopige representatieve uitslagen van de verkiezingen (exitpolls) bij te wonen in het Huis der Provincie. Aanmelden is niet nodig. Identiteitsbewijs meenemen. Bij de entree staan detectiepoorten. Inloop: vanaf 19:30 uur.


Info: www.gelderland.nl/verkiezingen.