• Flipje op wielen maakte vorig jaar een prachtige tocht naar Berg en Bos.

    Cees van Cuijlenburg
  • Ook in 2018 was er een pauze met smakelijke lunch tijdens de toertocht buitenshuis.

    Cees van Cuijlenburg

Flipje op wielen maakt uitstapje naar Overloon

TIEL Flipje op wielen maakt woensdag 21 augustus een uitstapje naar Overloon. In de omgeving van de Brabantse plaats vindt een korte en wat langere toertocht plaats met tussendoor een uitgebreide lunch bij Pannenkoekenhuis Museumzicht. In feite is het voor de deelnemers met scootmobielen een complete uitgaansdag.

Het jaarlijkse uitje vraagt om een omvangrijke organisatie. Bovendien zijn daaraan aanzienlijke kosten verbonden. Het vervoer van de deelnemers gebeurt met een bus, terwijl de scootmobielen met een vrachtauto worden vervoerd. Vooral met het in- en uitladen is de nodige tijd gemoeid. Eerdere jaren waren de tochten buiten de regio een groot succes.

De kosten bedragen 35 euro per persoon. Hierin is vervoer en een complete Brabantse koffietafel inbegrepen. Indien er dieetwensen zijn dan kan hiermede rekening worden gehouden mits die bij aanmelding specifiek zijn opgegeven. Er wordt 21 augustus om 9.00 uur vertrokken vanaf de parkeerplaats van het zwembad in Tiel. De terugkomst staat gepland om 16.30 uur op dezelfde plaats.

Er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. De organisatie heeft vooraf wel enkele beperkende bepalingen ingevoerd. Indien er minder dan 14 aanmeldingen zijn dan gaat de tocht niet door. Zijn er daarentegen meer dan 25 inschrijvingen dan geldt de binnenkomst van aanmelden. In het laatste geval is het maximum aantal bereikt. Verder ligt er een dringend verzoek om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg.

Aanmelden moet voor 15 augustus. Na die datum is het ook nog mogelijk, maar dan bestaat er geen garantie over het meegaan naar Overloon. Aanmelden kan via Hans Mulders, De Schouw 2, Tiel, 06-52837486, muldershm@gmail.com, Ria Huibers, Rijswijklaan 65, Tiel, 0344-630936, ria.huibers68@live.nl.

Info: www.flipjeopwielen.nl