• Marian Alberts, directeur van ROC Rivor, Ben Brink, wethouder Economische Zaken van Tiel, Henny van Kooten, voorzitter van het speerpuntberaad Logistiek en Economie van de Regio Rivierenland, Johan Claassen, directeur van de Tielse vestiging van Van Tilburg-Bastianen en Elfriede Boer, directeur van Werkzaak Rivierenland openden de Dag van de Logistiek.

    Werkzaak Rivierenland

Druk bezochte Dag van Logistiek in Tiel

TIEL De zesde Dag van de Logistiek trok 31 oktober meer dan 500 scholieren en tientallen werkzoekenden, docenten, ondernemers en bestuurders. Dit logistiekevent werd georganiseerd om scholieren en werkzoekenden in Rivierenland te enthousiasmeren voor dit dynamische vakgebied. Logistiek is één van de grootste werkgevers in onze provincie.

Bezoekers werden op het terrein van Van Tilburg-Bastianen DAF in Tiel uitgedaagd om hun logistieke skills te testen tijdens diverse activiteiten. Zoals een heftruckparcours, (mee) rijden op een vrachtwagen, leren plannen en een Techniekplein. Diverse bedrijven en scholingspartners uit de regio waren er om te laten zien wat het logistieke vakgebied allemaal te bieden heeft. Ook konden deelnemers zelf ervaren hoe het is om te werken in de logistiek, door bedrijfsbezoeken. De bedrijven konden zo laten zien hoe het er op hun werkvloer aan toe gaat. Zo krijgen de bezoekers een goed beeld van het vakgebied. Daarnaast waren er volop mogelijkheden om met elkaar in gesprek te gaan over carrière- en opleidingsmogelijkheden.

,,Het gaat goed met de logistieke ondernemingen in Rivierenland, en daarmee groeit de behoefte aan goed personeel", vertelde Frank Engelbart, projectmanager Logistics Valley-Rivierenland voorafgaand aan de officiële opening. ,,We kunnen elk talent goed gebruiken, instroom vanuit een opleiding of als zij-instroom, van MBO tot HBO, met en zonder vlekje, migrant of statushouder, het maakt niet uit. Meer dan 25 instanties en organisaties doen vandaag mee, Van Tilburg-Bastianen stelt zijn bedrijf open, de logistiek werkt prima samen."

OPENING De opening ging met de druk op een grote rode knop, waarna de claxon van enkele trucks klonk.

Er komt een zevende Dag van De Logistiek. Parkmanager Margaret van Diermen van Pavijen in Culemborg nam het stokje over van Claassen, namens de Culemborgse logistieke ondernemer.

Platform Transport en Logistiek Rivierenland is een samenwerkingsverband tussen gemeenten, ondernemers, onderwijsinstellingen, KvK, VNO-NCW Midden en de provincie Gelderland. Diverse partners, waaronder Werkzaak Rivierenland en ROC Rivor, organiseren samen dit logistiekevent om logistiektoppers van de toekomst te interesseren voor dit dynamische vakgebied.