• Gemeente Tiel
  • Gemeente Tiel
  • Gemeente Tiel
  • Gemeente Tiel

Verhuizing naar Zinder gestart

TIEL De verhuizing naar Zinder, het gloednieuwe cultuurgebouw aan de Rechtbankstraat kan beginnen. Met ingang van het nieuwe schooljaar is Zinder open voor publiek. De parkeergarage kan nog niet opengesteld worden.

De komende weken zijn de medewerkers van de bibliotheek, centrum voor de kunsten De Plantage, de kunstuitleen, expositieruimte 't Klooster en de Zaak van de Stad druk met de verhuizing. Vanaf maandag 28 augustus is Zinder open voor publiek. Op zaterdag 2 september is er een open dag waarop iedereen kennis kan maken met alle activiteiten die te doen zijn in Zinder. In oktober van dit jaar is de officiële opening.

In de buitenruimte rond het pand wordt de laatste hand gelegd aan de natuurstenen bestrating. In het pand zijn alle werkzaamheden volgens planning klaar. Voor het pand is de gebruiksvergunning afgegeven.

Opening parkeergarage nog niet bekend

Voor het cultuurgebouw is een gebruiksvergunning afgegeven. Dat is nog niet het geval voor de parkeergarage. De gemeente kan in haar rol als vergunningverlener deze vergunning niet afgeven, omdat er nog laatste puntjes op de i moeten worden gezet voor de certificering van de installatie van de afvoer van rookgassen die vrijkomen bij een eventuele brand. Dat zijn processen die nog wat tijd in beslag nemen.

Hoewel de parkeergarage goed en veilig is, is het nu dus nog niet mogelijk er te parkeren. Zoals het er nu uitziet zal de parkeergarage voor de start van de evenementenweekenden open gaan, maar dan moet de certificering van de garage helemaal rond zijn. Overigens is de parkeergarage, als hij open is, in het weekend van Appelpop om veiligheidsredenen niet beschikbaar.