• Wijco van Zoelen

Unieke filmervaring bij Beldert Beach

ZOELEN De Holland Evenementen Groep organiseerde vrijdagavond 4 augustus een zogenaamde 'dive-in'-bioscoop op Beldert Beach. Bezoekers konden op het water genieten van de film Jaws. 

Linsey Driessen

@LinseyDriessen

,,Het is een uniek evenement", volgens beachmanager Leroy van Hattum. ,,We zagen er een keer een afbeelding van op het internet en het leek ons meteen hartstikke leuk. We hebben al eens eerder een drive-in bioscoop georganiseerd, maar wilden het nu ook een keer op het water doen. Een dive-in bioscoop dus."

Niet alleen de organisatie van dit evenement was enthousiast. ,,We hadden ongeveer tachtig bezoekers", zegt Van Hattum. Er werd speciaal gewacht tot de zon onder was, dus om kwart over negen werd de film gestart: ,,In het begin zaten er nog heel veel mensen in het water, nadat alle luchtkussens en zwembanden waren opgeblazen. Na de pauze verruilden veel kijkers het water voor het zand, onder een dekentje bij kaarsjes."

Natuurlijk is een bioscoop geen bioscoop zonder een hapje en een drankje, dus ook daar was een oplossing op gevonden: ,,We hadden een bar op het water, zodat mensen gewoon konden blijven liggen in het water. We kwamen namelijk langs peddelen om hun bestelling te bezorgen", legt Van Hattum uit. 

Na afloop waren de reacties alleen maar lovend: ,,Iedereen was enthousiast. Het was een leuk vervolg op onze drive-in film van vorig jaar en we zijn nu alweer bezig met ons volgende plan." Wat dat plan precies inhoudt, wil Van Hattum nog niet kwijt. ,,Houdt daarvoor onze Facebook-pagina maar in de gaten", besluit hij.