Uitvoering Mannenkoor Excelsior

ZOELEN In dorpshuis De Oude School in Zoelen vindt zaterdag 23 maart de jaarlijkse uitvoering van het mannenkoor Excelsior plaats. De aanvang is 19.30 uur. De toegang bedraagt 6 euro. Leden hebben gratis toegang.

Dirigent van het koor is Ton Sauer en de pianist is Jos Rodermans. Solisten op klarinet zijn Arjan Gaasbeek en Jooske van Andel. Het mannenkoor brengt 17 liederen ten gehore, soms van moderne componisten, soms van klassieke toondichters.

Na afloop van het concert is er een toneeluitvoering van de eenakter Dodemans Eind. Het stuk speelt in een afgelegen gehucht, bewoond door zonderlinge mensen, die echter niet zo zonderling blijken te zijn. Belasting betalen ze niet. Ze leven van de opbrengst van aangespoelde goederen. Geen belasting betalen gaat niet, dus wordt er in opdracht van de chef een belastingambtenaar op af gestuurd om uit te zoeken wat er aan de hand is. Als zogenaamde sportvisser op vakantie raakt hij verstrikt in vreemde manipulaties van zonderlingen. Fantasie en werkelijkheid, bedrog en eenzaamheid vermengen zich tot een spannend en bizar avontuur, waarin toch plaats is voor de nodige humor.