• Andre van der Vlerk

Uitbreiding Turkse supermarkt blijft illegaal

TIEL De Turkse supermarkt aan de Grotebrugse Grintweg in Tiel zal moeten inkrimpen. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State. De Raad is het eens met de gemeente Tiel dat de supermarkt op nummer 57 illegaal is uitgebreid naar het naastgelegen pand op nummer 59.

De gemeente hoeft dit niet door de vingers te zien door bijvoorbeeld de illegale uitbreiding alsnog te legaliseren. Dat is de gemeente trouwens ook niet van plan. Legaliseren zou juridisch gezien neerkomen op uitbreiding van het aantal winkelpanden in deze buurt. Dat ziet de gemeente niet zitten, want detailhandel moet zoveel mogelijk worden geconcentreerd in winkelcentra.

Het is nu de vraag wat de exploitant van de supermarkt gaat doen. Het ligt namelijk voor de hand dat de gemeente hem nu gaat dwingen om het gebruik van het pand op nummer 59 te staken. Woordvoerders van de exploitant lieten al eerder weten dat de voortzetting van de supermarkt een moeilijke zaak gaat worden.

Hun pleidooi bij de Raad dat de gemeente eerder feitelijk akkoord was gegaan met de illegale uitbreiding werd door de Raad verworpen. Ook hun argument dat de uitbreiding niet voor meer parkeerproblemen zorgt, kon de Raad niet overtuigen.