• Archief

Uitbreiding Sport for All Eck en Wiel definitief goedgekeurd

DEN HAAG De gemeente Buren heeft aangetoond dat de overlast van fitnesscentrum Sport for All in Eck en Wiel beperkt blijft. Dat heeft de Raad van State woensdag bekendgemaakt. De ooit illegaal gestarte uitbreiding is daarmee alsnog goedgekeurd.

De voormalige fysiotherapiepraktijk werd al enkele jaren geleden aangevuld met een fitnessruimte en een klein openbaar zwembad. Een poging van de gemeente om de uitbreiding te legaliseren, werd toen door de Raad van State onderuitgehaald. De overlast was toen niet goed beoordeeld door de gemeente.

LAWAAI BINNEN DE NORM De buren van het bedrijf aan de Adam van Delenstraat maakten bezwaar tegen het nieuwste bestemmingsplan waarmee de uitbreiding wordt mogelijk gemaakt. Maar hun bezwaren zijn allemaal afgewezen. Volgens diverse geluidsdeskundigen zal het lawaai binnen de normen blijven.

Alleen zal het lawaai op de bovenverdieping van de woning van de buren iets te hoog zijn. Maar dat vindt de Raad van State aanvaardbaar, omdat overdag vooral beneden wordt geleefd. Verder heeft de gemeente in het bestemmingsplan voldoende regels opgenomen om de activiteiten in en om het fitnesscentrum in de hand te houden.

De buren zullen ook een twee meter hoog geluidsscherm op nauwelijks een meter van hun woning moeten accepteren. Dat scherm is noodzakelijk om het lawaai op het buitenterrein van het fitnesscentrum te beperken. De Raad vindt dit ook aanvaardbaar.