• Paul Goss / Clicks
  • Paul Goss

Tweede Betuwse Fruitrally van start

TIEL De tweede Betuwse Fruitrally wordt zondag 5 mei gereden met aankomst en vertrek in de binnenstad van Tiel. De Betuwse Fruitrally is erg in trek bij rallyrijders. Het maximaal aantal inschrijvingen is reeds bereikt. Rallyrijders komen uit het gehele land naar Tiel met hun oldtimers of bijzondere auto om te genieten van onze mooie streek de Betuwe.

De Betuwse Fruitrally betekent een gezellige dag in het centrum van Tiel voor en door autoliefhebbers. Er wordt een route uitgezet door Tiel en omliggende Betuwse dorpen. Deze route kan worden gereden met behulp van een routebeschrijving, een bolletje-pijltje route of met de Tomtom. Er is voor de deelnemers een stopover bij Heerlijkheid in Eck en Wiel waar speciale dagmenu's kunnen worden genuttigd.

Er is deze dag ook een jury aanwezig om de auto's te voorzien van een toepasselijke prijs. Er zijn drie categorieën waarin een winnaar wordt gekozen, namelijk oldtimers, cabrio's en bijzondere auto's.

Voor bezoekers van de binnenstad is een prachtig moment om al deze bijzondere auto's te bewonderen en van dichtbij te bekijken. Al vanaf 10.00 uur komen de eerste auto's de binnenstad binnenrijden en is het genieten geblazen. Om 12.00 uur beginnen de rallyrijders met een toerrit door de Betuwe, waarna zij rond 15.00 uur weer terug zijn in de Tielse binnenstad. De prijsuitreiking vindt plaats om 16.00 uur nabij het Flipje- en Streekmuseum.

KOOPZONDAG Op zondag 5 mei is het koopzondag en daarom zijn naast de horecagelegenheden, ook de meeste winkels geopend. Op deze koopdag is het voor bezoekers gratis parkeren in de binnenstad van Tiel. Dit geldt ook voor de parkeergarage. Met uitzondering van plaatsen vergunninghouders.

Voor Flipje Tiel is een nieuw pak in de maak. Het Flipje-standbeeld op de Groenmarkt krijgt een rally outfit. Op 5 mei te bewonderen in de binnenstad van Tiel. Leuk om een Sslfie te maken als aandenken voor de rallyrijder voor zijn bezoek aan Tiel.

Aanmelden is niet meer mogelijk. Het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt.

Info: facebook.com/betuwsefruitrally, winkelenintiel.nl/event/betuwse-fruitrally/