Training voor kinderen van gescheiden ouders in Buren

BUREN Een echtscheiding is vaak ingrijpend voor kinderen. Daarom start op 29 februari de training 'Dappere Dino's in de gemeente Buren.

'Dappere Dino's is een gratis groepstraining voor kinderen van 6-8 jaar van gescheiden ouders. Zij leren in de training omgaan met veranderingen tijdens en na de scheiding. De training bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten onder schooltijd. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Tijdens de training Dappere Dino's leren kinderen onder begeleiding van speciaal opgeleide trainers omgaan met problemen en emoties rond de scheiding van hun ouders. Ze voelen steun van leeftijdsgenootjes die hetzelfde meemaken. En de kinderen leren beter omgaan met gevoelens die ze ervaren tijdens en na de scheiding. De training wordt gegeven door Anneke Ganzevoort, themaspecialist Betuws Passend Onderwijs en Gerlinde Bax, jeugdverpleegkundige GGD Gelderland-Zuid. De 12 wekelijkse bijeenkomsten starten op maandag 29 februari. Ze vinden plaats onder schooltijd van 11.00-11.45 uur op een basisschool in de gemeente Buren. De locatie wordt bepaald aan de hand van de aanmeldingen.

Aanmelden of info: www.dapperedino.nl, 088-1447330, secretariaatjgz@ggdgelderlandzuid.nl.