• Ab Donker

Toegangssysteem corso op de schop

TIEL De Stichting Vierstromenland voert volgend jaar een ander toegangssysteem voor het fruitcorso in. De voorwaarde dat men met een geldig entreebewijs van vijf euro het parcours niet mag verlaten, komt zo goed als zeker te vervallen.

,,Dat zal ongetwijfeld veel gemor en gedoe voorkomen", aldus fruitcorso-woordvoerder Fred Eggink. Hij reageert hiermee op de column van Jan Beijer in de Stad Tiel en de Stad Buren van afgelopen week. Daar beschrijft de columnist hoe zijn entreebewijs niet meer geldig was, nadat hij het parcours had verlaten om de binnenstad te bezoeken. Toen hij terug wilde gaan, werd hij door suppoosten weggestuurd.

Volgens Eggink had de organisatie dit systeem niet moeten invoeren, omdat het parcours zo dicht bij het winkelcentrum ligt. Een reden om dat wel te doen was het FoodTruckfestival op het evenemententerrein. ,,Die organisatie wilde ook veel klanten binnenhalen", zo laat hij weten. ,,Je moet ook eerlijk zijn om je fouten te erkennen. Alles was dit jaar bijna nieuw en het is geweldig fijn dat we volgend jaar deze fout kunnen herstellen. We gaan werken, al moeten we daarover nog binnen het bestuur besluiten, met een systeem, waardoor mensen er altijd op en af kunnen. "

De column van Jan Beijer kreeg veel reacties van corsobezoekers die het met hem eens waren en zich geërgerd hadden aan de huidige toegangsregeling.

Lees de column van Jan Beijer: https://stadtiel.nl/column/vriendelijk-487059