Succesvolle Burendag Graaf Waltgerlaan

TIEL Het landelijke feest Burendag, dat dit jaar op 26 september haar tiende verjaardag vierde, was ook in de Graaf Waltgerlaan in Tiel een groot succes. Het wijkteam van SCW nam het initiatief om samen met de zojuist opgerichte bewonerscommissie van de Graaf Waltgerlaan op deze prachtige nazomerdag samen met bewoners een opruim- en gezelligheidsactiviteit te organiseren.

Het afgelopen jaar renoveerde woningcorporatie SCW de drie flatgebouwen aan de Graaf Waltgerlaan. Als afsluiting van de renovatieperiode was dit een mooie gelegenheid om samen met de bewonerscommissie en overige bewoners de handen uit de mouwen te steken. Om 11.00 uur werd de dag afgetrapt door Karolien Oosterhuis van SCW en daarna startten de activiteiten. Zo is de woonomgeving schoongemaakt, zijn er prullenbakken geplaatst en zijn oude fietsen afgevoerd. Daarnaast zijn de galerijen schoongemaakt en er waren koffiemomenten om even uit te rusten en gezellig bij te kletsen. Ook werden door de bewonerscommissie rondom de gebouwen borden geplaatst die aangeven waar honden niet mogen poepen.

Er wonen veel kinderen in de Graaf Waltgerlaan. Zij hielpen afgelopen zaterdag met papier prikken. Naast drinken en een lekker appeltje was er als beloning ook een springkussen. De kinderen bedachten zich geen moment en er werd dan ook intensief gebruik van gemaakt.

Voor de ouders, bewonerscommissie en medewerkers van SCW en De Vree & Sliepen was er koffie/thee en cake. Omdat het zo heerlijk vertoeven was in het zonnetje, kwamen de gesprekken vanzelf op gang op het bankje bij het speelveld.

Bewoners zijn erg te spreken over de renovatie van de flatgebouwen en de herinrichting van het gebied eromheen. Zij geven aan het veiliger te ervaren, doordat alles meer open en overzichtelijker is. Ook de camerabewaking verhoogt hun gevoel van veilig wonen in het complex.

Het nette aanzicht van de woonomgeving maakt de uitstraling van de vernieuwde flatgebouwen af.