Stichting Specsavers schenkt Scouting Phoenix bijna 2000 euro

TIEL De Specsavers-winkel in Tiel schenkt een bedrag van 1.916,64 euro aan de Scouting Phoenix Tiel. Afgelopen maand gingen de winkelmedewerkers langs bij dit lokale goede doel om het gespaarde bedrag te doneren in de vorm van een symbolische cheque. In totaal krijgen 118 lokale goede doelen door heel Nederland een financieel steuntje in de rug van Stichting Specsavers Steunt. Het afgelopen jaar hebben alle Specsavers-winkels in Nederland gespaard voor lokale initiatieven én voor een landelijk doel: Nationaal Fonds Kinderhulp. Er is een totaalbedrag van 400.715 euro ingezameld.

Uit eerder onderzoek van Specsavers onder bijna 300 lokale goede doelen blijkt dat 67% van de ondervraagden de afgelopen drie jaar te maken heeft gehad met geldtekort en de helft met een tekort aan donateurs. 86% is van mening dat als zij meer hulp zouden krijgen, ze meer kunnen bereiken. ,,Ik ben ontzettend blij en trots dat we met onze winkel financiële steun kunnen bieden aan waardevolle initiatieven zoals de Scouting Phoenix Tiel. Lokale doelen hebben het steeds moeilijker en onze bijdragen blijken meer dan welkom," vertelt Richard van de Louw, retailpartner van Specsavers Tiel.

Foto: Medewerkers van de Specsavers-winkel in Tiel overhandigen een symbolische geldcheque met een bedrag van 1.916,64 euro aan Scouting Phoenix Tiel.