• Neeltje van Triest

Steven Hulst is de vrijwilliger van 2018

MAURIK Tijdens de Burens nieuwjaarsreceptie is Steven Hulst uitgeroepen tot Vrijwilliger van het jaar 2018.

Steven Hulst uit Buren is als vrijwilliger betrokken bij de St. Evenementen Buren Stad en is initiatiefnemer van het wijnfestival Chateau voor Buren.

Daarnaast is hij voorzitter van de energiecoöperatie eCoBuren. Ook beheert Steven de website Muziek in Buren en is hij secretaris van de Synagoge Buren.

Burgemeester Jan de Boer: ,, Een absolute duizendpoot die houdt van Buren en graag wat terug doet voor de gemeenschap. Maar dat 'wat' is erg veel, je kan er geen stichting meer bij hebben. Vier dagen per week werk je voor jezelf en 1 dag doe je vrijwilligerswerk, zeker 10 uur per week. Je valt op de historie en romantiek van het stadje en dat steek je niet onder stoelen of banken op websites, Facebookpagina's en Twitteraccounts. Je bent in deze streek opgegroeid en voor jou geldt des te meer; 'De vogel is graag daar waar hij gebroed is'. Steven is de terechte winnaar van dit jaar.''

De titel Vrijwilliger van het Jaar gaat naar een persoon die zich onbetaald, gedurende lange tijd verdienstelijk heeft gemaakt voor een plaatselijke vereniging, maatschappelijke instelling of organisatie.

Steven Huls ontvangt € 500, de andere genomineerden Joke Honders uit Lienden en Hans van der Wal uit Maurik ieder € 250.