• Wandel mee met de Diabetes Challenge.

    Foto Hoogendoorn

Start Nationale Diabetes Challenge in Tiel

TIEL Op dinsdag 18 april begint de Nationale Diabetes Challenge. Ook Tiel doet mee aan dit landelijke wandelevenement. Vanuit het Eerstelijnscentrum Tiel starten diverse wandelgroepen met verschillende afstanden. Iedereen kan meewandelen, met en zonder diabetes. Een goede conditie is niet nodig.

Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Per jaar zijn de gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes ruim 9200 euro. En dat terwijl er een gratis medicijn beschikbaar is: beweging. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af door een gezondere leefstijl. Daarom doet het Eerstelijns Centrum Tiel mee aan de Nationale Diabetes Challenge.

Het wandelevenement start op dinsdag 18 april met wekelijkse trainingen vanaf het Eerstelijnscentrum Tiel, locatie Teisterbant. Op woensdag 19 april starten we vanaf de locatie Passewaaij. Beide om 17.15 uur. Het doel is om in 16 tot 20 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. Er wordt gewandeld in minstens twee groepen: één groep die uiteindelijk 5 kilometer kan afleggen en één groep die voor de 10 kilometer gaat. Ook zorgverleners van het Eerstelijnscentrum Tiel lopen mee.

Op donderdag 30 en vrijdag 31 maart om 19.00 uur organiseert het Eerstelijns Centrum Tiel twee informatieavonden over de Nationale Diabetes Challenge op de locatie Teisterbant. Iedereen is welkom. Aanmelden hiervoor kan via mail: diabeteschallenge@ecttiel.nl of via het secretariaat 0344 640953.

Info: www.bvdgf.org