• Martien van Oostrom, Winfred van Buren en Fred Eggink.

    Neeltje van Triest

Start kaartverkoop Buren Toen Theater

BUREN Het Buren Toen Theater is gestart met de kaartverkoop voor de vierde productie volgend jaar september. ,,De kaartverkoop gaat super, terwijl de perspublicaties nog moeten komen. In de eerste week zijn al zeshonderd kaarten verkocht'', jubelt voorzitter Mark Hofman.

Onder de titel ,,Stenen van de Stad'' wordt het spektakel neergezet in het Plantsoen in Buren. Deze uitvoering is tegelijkertijd de aanzet voor een jaar lang feest, omdat Buren dan 625 jaar een stad is.

De uitvoering gaat over het kasteel, waar in 1551 Willem van Oranje woonde en trouwde met Anna van Buren. Daarnaast is het een eigentijds meeslepend verhaal met af en toe een sprong naar het verleden.

PATER MOESKROEN De regie van de productie, met ruim 100 acteurs en actrices, is in handen van Winfred van Buren. Het script is geschreven door Fred Eggink. Martien van Oostrom tekent voor de composities. Nieuw is harmonieorkest Kunst en Vriendschap uit Maurik, onder leiding van Arjan Gaasbeek, bijgestaan door de leden van Pater Moeskroen, waarvan Martien van Oostrom ook componist is. Pater Moeskroen treedt na afloop van elke voorstelling op.

BurenToenTheater speelt ook weer met het decor. Na een ponton en een draaiende tribune wordt het nu een podium waarop de spelers geen hoogtevrees moeten hebben.

Hij kijkt uit naar de nieuwe editie. ,,De planvorming is afgerond en we krijgen van alle betrokken partijen en het bedrijfsleven weer veel steun. BurenToenTheater is inmiddels echt van iedereen".

De première van Stenen van de Stad is 25 september 2019, aansluitend zijn er voorstellingen op 26, 27 en 28 september. Per avond kunnen er ruim duizend mensen op de tribune.

Info: www.burentoentheater.nl, info@burentoentheater.nl.