Start aanleg inrit parkeergarage Westluidense Poort Tiel

TIEL In de bouw van de parkeergarage in de Westluidense Poort is het moment aangekomen om te starten met de aanleg van de inrit. Daarvoor is het nodig om in de periode van 17 tot en met 25 mei de Hucht aan de kant van de Rechtbankstraat af te sluiten.

In deze periode is het eenrichtingverkeer op de Hucht opgeheven en is de straat in- en uit te rijden via de Brugstraat. De gewijzigde situatie wordt met borden aangegeven.

Toekomstige culturele hart van Tiel en de regio

Door de vestiging van culturele instellingen in aanvulling op schouwburg en filmtheater Agnietenhof wordt de Westluidense Poort het culturele hart van Tiel en de regio. Een bruisend centrum voor muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en informatie. Het wordt de uitgelezen plek voor jong en oud in Tiel en de regio om zich te ontwikkelen, kennis uit te breiden, te studeren en werken. Naast het cultuurgebouw versterken ook een ondergrondse parkeergarage voor 580 auto's en stadswoningen het gebied. De parkeergarage, ook voor fietsen, zorgt voor een optimale bereikbaarheid van het cultureel kwartier en biedt bezoekers van de binnenstad parkeergelegenheid direct naast het centrum.