Stars voor Ziekenhuis Rivierenland

TIEL Wish To Be A Star heeft dit jaar weer een donatie gedaan aan de stichting vrienden van Ziekenhuis Rivierenland. Op de verschillende VO-scholen werd een mooi bedrag binnengehaald door het organiseren van culturele evenementen die op deze scholen plaatsvonden. Het geld dat hierbij opgehaald is, wordt besteed aan de kinderen die bij de spoedeisende hulp of tijdens opname op de jeugdafdeling een extra steuntje kunnen gebruiken. Daarnaast is er voor de winnaars van de culturele evenementen een plaats tussen de grote artiesten op het podium van Appelpop.

Bij deze vijfde editie van Wish To Be A Star deden vijf scholen mee. Al deze scholen organiseerden een auditieronde in de vorm van een goede-doelen-avond, een cultuurfestival of open podium. Tijdens deze avond wordt talent gescout en geld opgehaald voor het goede doel. De scholen die dit jaar aan Wish To Be A Star hebben deelgenomen zijn: RSG-Lingecollege - Tiel, O.R.S. Lek & Linge en Koningin Wilhelmina College - Culemborg, De Lingeborgh - Geldermalsen en het Cambium College - Zaltbommel. Er is een film van het evenement op de Wish to be a Star website te zien.

Een goed doel en een 'coole' prijs

De vijf evenementen op de scholen leverden in totaal een bedrag op van 2602 euro. De overhandiging van twee cheques, aan de jeugdafdelingen van het Ziekenhuis Rivierenland, en ook voor de regio Zaltbommel aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, gebeurde op het Star on Stage evenement dat voor de zomer nog gehouden werd in Twentietoe in Tiel. Hier traden alle winnaars van Wish to be a Star op.

In 2017 gaat Wish to be a Star verder onder een andere naam; SOS- staronstage.