• Tiel 11-12-2017 65 Jarig huwelijk Verbeek die burgemeester Beenakker op bezoek kreeg iov Stad Tiel Foto Raphael Drent Tiel

    Raphael Drent

Sportief echtpaar viert 65-jarig huwelijk

TIEL De heer en mevrouw Verbeek-Pluim zijn zondag 10 december 65 jaar getrouwd. Alle reden voor Burgemeester Hans Beenakker om het briljanten echtpaar namens de gemeente Tiel persoonlijk te feliciteren.

De heer Verbeek is geboren en opgegroeid in Tiel, zijn vrouw in Zoelen. Ze hebben elkaar ontmoet op de middelbare school. Zij leerden elkaar goed kennen bij gymnastiekvereniging 'Tonido' in Zoelen, waar beiden lid van waren. Het echtpaar heeft vier kinderen en zeven kleinkinderen.

Mevrouw Verbeek heeft na de lagere school de huishoudschool gevolgd, waarna zij een aantal dienstbetrekkingen als hulp in de huishouding heeft gehad. Daarna heeft zij de rol als huisvrouw en moeder vervult. Mevrouw Verbeek maakt prachtige 3D kaarten en andere wenskaarten voor alle voorkomende gelegenheden. Op 79-jarige leeftijd heeft zij haar computercursus nog behaald.

De heer Verbeek heeft aan de LTS een opleiding voor automonteur gevolgd. Na een korte werkcarrière te hebben gehad is hij opgeroepen voor de militaire dienstplicht in Nederlands Indië. Bij thuiskomst heeft hij zijn loopbaan vervolgd als chauffeur/monteur openbare verlichting bij de toenmalige PGEM. De heer Verbeek was actief bij voetbalvereniging TEC. Ook heeft hij een aantal jaren in een werkcommissie van de Tielse Oranjevereniging gezeten.

Sociale activiteiten

De heer en mevrouw Verbeek zijn fanatieke wandelaars, hebben tien keer de Nijmeegse vierdaagse gelopen en vele andere wandeltochten door heel Nederland. Ook reist het echtpaar graag.