• gemeente Buren
  • gemeente Buren

Sporthal voor gemeente Buren

MAURIK Burgemeester en wethouders van gemeente Buren stellen de gemeenteraad voor om een multifunctionele en duurzame sporthal voor de hele gemeente te bouwen in Maurik-Oost. Een deel van de kosten worden betaald uit de verkoop van de grond van de gymzaal in Eck en Wiel. Deze wordt gesloopt als de nieuwe sporthal er is.

Eind juni gaf de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders de opdracht om een voorstel uit te werken voor het realiseren van een sporthal op sportpark Maurik-Oost. Het college biedt dat voorstel nu aan voor de raadsvergadering van 19 december. Het voorstel is tot stand gekomen na intensief overleg met de drie betrokken verenigingen DOS-sportief, sv-MEC'07 en Activitas en het beoogde bestuur van de organisatie die de sporthal in de toekomst gaat beheren. Het idee is om de nieuw beoogde sporthal te koppelen aan het gebouw waar svMEC'07 nu gebruik van maakt. Als alles volgens planning verloopt, kan de sporthal in de tweede helft van 2019 worden opgeleverd.

TERUGBLIK De gymzaal in Maurik is in 2012 gesloopt in verband met de ontwikkeling van woonwijk De Slaag. Als de gemeenteraad instemt met het voorstel van het college, komt er een eind aan een jarenlang proces voor een nieuwe gymzaal c.q. sporthal in Maurik. Wethouder Annie Benschop-van Eldik: ,,Als de gemeenteraad akkoord gaat, dan kunnen we een sporthal bouwen waar verenigingen uit de hele gemeente gebruik van kunnen maken. Ook biedt deze sporthal ruimte aan nieuwe sporten voor jong en oud, zoals zaalvoetbal en zaalhockey."

Foto: Sfeerimpressie beoogde sporthal