• Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest

Spannende onderzoekskamer voor kinderen

TIEL De Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland presenteerde vorige week een nieuwe kindvriendelijke onderzoekskamer op de kinderafdeling. Deze is betaald uit de opbrengst van de lampjesactie 2015, waarbij de jeugdwagen van corsovereniging Tiel werd gebruikt. Jeugdvoorzitter John van Beem ontving een poster van de verlichte wagen, unitmanager Suzanne Quadvlieg kreeg een kleinere kopie.

 

Neeltje van Triest

@neeltjevt

 

Luuk en Siem, de twee oergezonde boys van animator Maartje Heinz, mochten officieel het lint doorknippen. Niet officieel was de kamer al gebruikt en goedgekeurd. Wie zomaar binnenloopt beland direct midden in een lief videospelletje.

Op de wand kruipt een kikker een trapje op en neemt vervolgens een duik in het stopcontact. Een vriendelijke helikopter strooit allerlei blingbling en overal valt wat te ontdekken. Het licht is aangepast en de omgeving meer dan kindvriendelijk.

 

Maartje: ,,We hebben kritisch gekeken wat past bij het kind. Een jongetje van drie moest zijn bloeddruk laten opmeten. Maar hij besloot beslist om dat niet toe te laten en verzette zich hevig. We plaatsten hem in de nieuwe kamer waar hij zo in beslag werd genomen door alles wat hij zag, dat behandelen geen probleem meer was. Vanmorgen hebben we een meisje een infuusje gegeven en ook zij ging helemaal op in de interactieve wereld. En de ouders zijn net zo enthousiast, dat werkt ook positief.''

 

Unitmanager Sabine Quadvlieg wijst er op dat de 'Big Five' van de Betuwe verwerkt zijn in de wand. Daarnaast hebben de giraffe en de olifant een hoofdrol gekregen. ,,Je wordt hier helemaal zen'', lacht Quadvlieg.

 

Luuk en Siem hebben zich keurig gedragen tijdens de toespraken, maar kijken uit naar het knipmoment. Ze nemen officieel de schaar in de hand, poseren professioneel voor de fotografen en gaan als eerste naar binnen. Ze klimmen op de onderzoekstafel en laten zich als ieder kind verrassen. Ze hebben geen oog voor de in- en uitlopende gasten, het filmpje op de wand heeft hun aandacht. Ze blijven kijken en als iedereen weg is, praat moeder Maartje ze naar enige aandrang de kamer uit.

Ziek of niet, de nieuwe onderzoekskamer op de kinderafdeling in Ziekenhuis Rivierenland is een hit. Met dank aan de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland, die op dit moment weer een nieuwe lampjesactie aan het voeren is.