• ROC Rivor

Serious Rivor haalt recordbedrag op voor Serious Request

TIEL Elk jaar verzorgen eerstejaars studenten van ROC Rivor in december een feestelijke middag om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. Met een variëteit aan inzamelacties haalden de studenten van ROC Rivor dit jaar €7500,- op. Het hoogste bedrag ooit bij een Serious Rivor-actie. Met dit geld kan het Rode Kruis ouders en kinderen die door een ramp of conflict van elkaar gescheiden zijn, opsporen en met elkaar herenigen.

De BBL-studenten van Team Detailhandel waren het meest succesvol. Ze wisten bij diverse bedrijven uit Tiel en omstreken prijzen los te peuteren en haalden vervolgens geld op met de verkoop van lootjes voor een grote loterij. Daarnaast verkochten ze zelfgemaakte chocoladeappels en andere lekkernijen. Alles bij elkaar leverde dat maar liefst €2800,- op voor het goede doel.

Traditioneel wordt het opgehaalde geld aan het eind van de dag door het studententeam met de meest succesvolle inzamelingsactie naar het Glazen Huis gebracht. De Detailhandel-studenten BBL (4 dagen leren in de praktijk, 1 dag school in de week) werken in de drukke dagen voor de kerst echter allemaal in hun winkels, warenhuizen en groothandels. Dit jaar zijn het dus de studenten van de opleiding Onderwijsassistent, die de één na meest succesvolle actie hadden, die de cheque naar Apeldoorn rijden. Trots staan ze samen met docenten Detailhandel op de foto.

BETROKKEN BEDRIJVEN Veel waardering was er vandaag ook voor het grote aantal regionale sponsors dat met geld, goederen of diensten hielp om deze editie van Serious Rivor tot een succes te maken. Niet alleen voor de loterij waren veel sponsoren. Ook voor de lunch, die donderdag 21 december werd georganiseerd voor studenten, medewerkers, bedrijven en omwonenden, waren winkels en bedrijven uit regio Rivierenland gul.

Sponsoren van Serious Rivor 2017: Bakkerij van Keulen, B-Hulshof Keurslager, Interovo Egg Group, Jungerius Flowers, Sligro, Theo Broekhuis Bodegraafse kaashandel, Stadskroeg van Geffen, ZZ - Catering van A tot ZZ, Boek Indische koffer vol recepten van Pascale van Onselen, Albert Heijn Tiel, Emté Tiel, Van der Valk Hotel Tiel, Landwinkel de Heus