Serious Request actie bij de Witte Zwaan

ECK EN WIEL Zaterdag 12 december wordt bij de Witte Zwaan in Eck en Wiel voor de vierde keer het glazen huis opgebouwd. Het glazen huis is onderdeel van het actieweekend dat plaatsvindt om de campagne voor het Rode Kruis van radio 3 te ondersteunen.

Het actieweekend draait om drie activiteiten: een feestavond op vrijdag, het inmiddels traditionele dorpsontbijt op zaterdagochtend en de grootse veiling op zaterdagmiddag en avond. Allemaal bedoeld om zoveel mogelijk geld te kunnen overhandigen op maandag 21 december bij het glazen huis van 3fm in Heerlen.

Voor de vierde keer maakt een groep enthousiaste vrijwilligers zich hard voor de serious request actie. Initiatiefnemers zijn de eigenaars van De Witte Zwaan. ,,Want", zo zeggen zij, ,,met elkaar kun je veel bereiken. Het verbindt de dorpelingen van jong tot oud en dankzij de gezamenlijke inzet kunnen we een flink bedrag bij elkaar krijgen."

 

Vrijdag 18 december rond 18.00 uur start de actie met tal van activiteiten. Zo zijn er stoelmassages, kunnen belangstellenden een knipbeurt krijgen en hun nagels laten verzorgen. Ondertussen draait DJ Kelvin van Santen verzoeknummers. Voor €1,- draait hij de favoriete plaat. Later op de avond is er een funbingo, luchtbuks schieten, een flipperkast competitie, spoelbakduiken of black jack. Tussendoor treedt het duo Hij & Gij op.

Zaterdagmorgen kunnen belangstellenden voor € 7,50 genieten van het luxe dorpsontbijt verzorgd door Bazuijnen Partyservice.

Als klap op de vuurpijl wordt er een spannende veiling gehouden. Vanaf 15.30 uur kunnen de aanwezigen de veilingitems bekijken. Van nostalgie tot hedendaags, het aanbod is altijd verrassend en voor iedereen is er wat te vinden. De daadwerkelijke veiling start om 16.30 uur onder leiding van notaris Mr. A. Bethe. Na afloop van de veiling wordt het ingezamelde bedrag bekend gemaakt, want de opbrengsten van alle activiteiten komen geheel ten goede aan de serious request actie voor het Rode Kruis. Vorig jaar is € 7.048,37 naar het echte glazen huis gebracht. Dat was een enorme uitschieter. ,,Het streven is om in ieder geval € 5.000,- op te halen, maar het zou natuurlijk fantastisch zijn als we hier weer bovenuit komen."

Kijk voor het volledige programma en de veilinglijst op www.wittezwaan.com.