• Foto Wijco van Zoelen

    Foto Wijco van Zoelen

SCZ Wildwinter Draaiavonden

ZOELEN Dertig jaar geleden nam Frans Belgers de organisatie van de draaiavonden over. Hij was 16 jaar voorzitter van SCZ en daarna wegens zijn verdiensten voor de voetbalclub benoemd tot ere-voorzitter. Hij is op en top een bevlogen verenigingsman.

door Frits Kat

De overname van de organisatie was een spontane actie. ,,Als je het geheel goed organiseert, kun je een aardige bijdrage leveren aan de clubkas", vertelt Frans Belgers. Met die gelden kan dan zo goed mogelijk gezorgd worden voor het onderhoud van de velden en het clubgebouw. In de loop van de tijd is alles groter opgezet een is het aantal te winnen prijzen ook toegenomen. Uiterst belangrijk zijn op de draaiavonden de dames die de lootjes verkopen. Zij bepalen in hoge mate hoeveel rondes er gedraaid gaan worden op het rad van fortuin. Het geheel in staat van paraatheid brengen, vergt ongeveer een week. Voor veel mensen is het bezoeken van de draaiavonden een gezellig uitje. Sommige mensen geven veel geld uit op de draaiavonden. Enerzijds uiteraard om een leuke prijs in de wacht te slepen, anderzijds uit betrokkenheid met de club. De populariteit van de avonden blijkt ook uit het feit dat andere verenigingen het organisatorisch niet meer rond kregen en dus moesten stoppen.

,,Elk jaar zien we het aantal bezoekers toenemen. We hebben ook een vaste groep bezoekers die al dertig jaar trouw komt opdagen. Ook in de crisistijd kenden we geen problemen. Alle prijzen zijn onderbouwd door sponsors. Ik prijs me heel gelukkig dat het een vaste groep is. Afhakers zijn er niet. Dit jaar gaan we draaien op 10 en 17 december. De aanvang in het clubhuis van SCZ is 19.30 uur. Er zijn veel mooie en grote prijzen te winnen. Ik verwacht ook dit jaar een grote opkomst en daarmee een nuttige aanvulling van de clubkas."